2011-10-31 ? 23:18:20

5,4km

Heheh har powerwalkat i ca 40 min! blev 5,4 km.  Känns så otroligt skönt i kroppen! Nu ska jag göra alla kvällsrutiner sedan ska jag sova :)
Nattti!
2011-10-31 ? 22:24:00

Bildbomb

HAHAH hade velat sett dessa bilder riktigt skarpa xD men hon hoppade så sjukt stort :o
Tack för dagen Malin! & tack för bilderna ;) Har haft en trevlig kväll med hemma med felicia och massa folk, en tjej från usa ;). Mamma hade något "hudvårdsparty" Trevligt iaf. Vill ha onsdag nu :oooooo

2011-10-31 ? 19:08:49

Världens absolut finaste

Jag är så lycklig, helt sjukt alltså. Jag har världens absolut finaste häst. Jag säger bara blackan.. Hoppade henne på banan idag och hur underbart fin var hon inte? Galet. Hoppade kombination för första gången idag. När jag kom på den första gången stannade hon in för hon tyckte nog det såg konstigt ut, andra gången stannade hon på B-hindret för hon inte riktigt fattade där heller. Tog det bara lugnt, och kom en gång till då hoppar hon den klockrent, underbara häst, hon rättar till sina misstag så otroligt fort och lär sig ännu snabbare. Hoppade lite banor med henne, o ja vet inte vad jag ska säga. Kan inte beskriva med ord hur fin & underbar hon är att rida.


Bärran var också riktigt fin! Hoppade med henne också och hon gjorde det mesta bra & allt känns super inför örebro i helgen! :D


BILDBOMB KOMMER SENARE


Har precis kommit ur duschen, sprang 2,5km på bandet förut men sen kom det några till mamma, kanske inte så trevligt att ha fult dunkande musik & ett tak som håller på att trilla ner ;d så fick ge mig då. Men blir nog lite "kvällspromend" sen.

2011-10-30 ? 21:14:47

iphonepics

2011-10-30 ? 20:39:56

4+1 = 5

Hehe sprang på bandet förut, blev 4 km löpning, i ganska högt tempo. Otroligt jobbigt/svettigt/roligt/skönt osv osv :) Sen gick jag 1 km också på slutet, så sammanlagt 5km alltså. Sjukt gött!
Älskar att man kan se hur långt man springer. Det får verkligen mig mer motiverad till att öka det lite hela tiden liksom.

2011-10-30 ? 19:27:00

blogga

Trodde det här med att blogga när man är ledig skulle vara lätt som en pannkaka, men oj så myckt man gör på dagarna, bloggen hinns inte alls med.

Men min dag har vart kung :) Eller den startade inte så bra. Skulle ut och göra iordning petro inför tävlingen & när jag öppnar boxdörren ser jag direkt att hon är tjock i vänster fram långt ner, jag har liksom aldrig sett minsta svullnad på den hästen någonstans någongång på dessa snart 8 år :o, blev såklart jätterädd & tog ut henne direkt för att kolla om hon var halt, men det var hon inte phuuu, sen kommer mamma ut och kollar och när hon lyfter på benet så visar det sig att petro trampat sig precis i mellan ballarna & därav svullnaden. Hade på lite salva på det osv.. Eftersom hon inte var halt så åkte vi iväg med henne iaf & nästan direkt när Lisa skrittat fram var svullnaden borta! :) Lisa hoppade iaf en Lc & fick ett stopp på första hindret hehe Lisa tog inget riktigt beslut, men sen red hon hur bra som helst och var felfri hela banan. Gullisar.

Har även ridit mina två fina Black&Bärr, helt sjukt så underbara hästar jag har. Blackie var inte det minsta dum utan gjorde precis som jag ville, hoppade även ca 3 språng på ett litet räcke, hihihihih åh sjukt vad hon hoppade fast att det var så litet. Har verkligen saknat den känslan :') Hon gjorde även ett klockrent byte utan sparkar o allt :D:D Bärran var också så sjukt fin, hade egentligen ingen motivation till att rida henne idag men hon ville nog motbevisa det jag skrivit om henne tidigare. Hon var galet pigg & fick värsta trycket! hoppade henne några små språng också & hon hoppade värsta högt över och med bra spänst & herregud, sjukligt nöjd! hopppas formen håller i sig till helgen :))'

Nu blir det lite löpning på bandet, får se hur mycket jag orkar, men minst 3km iaf :)

 

2011-10-29 ? 23:21:01

3km

Har sprungit 3km till på bandet, så jäkla gött det är att få springa alltså. Nu jäklar ska kondis bli bra!!
Ska kolla klart på en film nu & duschaaa, imorgon blir det tävling med Lisa & sen ska jag rida mina fina :)

ge mig lite sommar taaack!
2011-10-29 ? 20:03:29

Underbar dag :)

Hello babes, har haft en riktigt bra dag.
Fixade min iphone imorse & den funkar superduper!

Red blackie idag för första gången på en vecka också. hihi hon har fått vila lite eftersom hon var så otroligt dum på slutet. Så hon har fått gått i hagen helt utan täcken och bara fått vara en häst i en hel vecka. Hon behövde verkligen det.
När jag började rida på henne idag tjurade hon lite i början och blev rädd för massa saker så hon flög i luften några gånger, sen stannade hon och vägrade röra sig framåt & sparkade med sitt söta lilla högra bakben rakt ut :) Men efter en stund när vi väl tagit oss runt hela ridbanan och hon slutade att vara rädd för precis allt så var hon som en dröm.
Herregud så sjukt fin. Känslan som man får på den hästen är helt obeskrivligt. Men jag jobbade en del med avsaktningar (som hon blivit så duktig med) red lite volter och lite basic.
Har bara massa fina ord om henne som vill komma fram, men hon jobbar så otroligt bra med ryggen, det blir nästan svårt att sitta ner på henne ordentligt eftersom hon höjer den så. Åhhh fina häst, du är bäst.

Red även bärran lite chill, fick hoppa upp och ta några spårng med petro också, ja finns inte så mycket mer att säga om det :) Lisa ska ju tävla imorgooon :)))


Nu på kvällen var jag in med mamma till marieberg och köpte lite saker :) Typ displayskydd till mobben och ett skal av gummi, sen åkte vi till rusta och köpte ett springband! haha mamma tycker att hon är tjock och hon har ingen möjlighet att röra på sig så mycket på dagarna liksom och på kvällarna går man ju inte direkt en promenad i skogen i mörkert, så då fick det bli ett sånt :D asgöttit för mig! Så jag har faktiskt redan hunnit avverka 2km löpning på det. Nu jävlar ska man bli lite fit!
Nu väntas det god mat & lite tv :)

2011-10-29 ? 12:51:41

God någonting

Kunglig kväll på krogen med mina bästa! Började kvällen hemma hos elinkoppfeldt, mycket trevligt! hihi, sen skulle vi vidare mot strömpan, ser att det typ är 3 timmars kö.. Men eftersom mallan känner allt o alla och vi hade lite flyt så fick vi gå före alla! livets.
Kom hem runt 3 heheh. men TACK alla för en grym kväll, ni är bässst.

Snartkommer väl Lisa och rider petro eftersom dom ska tävla imorgon, sen ska jag även rida mina fina.
Uppdaterar mer ikväll :)

JUSST ALLLA SKRIV ERA NUMMMMER!!!!!!! har ju fått 4s nu :D eller skicka sms till 0761950874 med er namn :)))

2011-10-27 ? 22:28:12

Träning

bööööääääahhh :( Träningen gick inte alls bra. Testade att rida på det tre-delade som har funkar hur bra som helst hemma men när vi kom in i det lilla ridhuset så blev hon spänd och körde upp huvudet och jag fick liksom inte kontakt. = ingen bra framridning, fick inte loss henne över huvud taget.
Hoppningen gick okej men ändå långt ifrån bra. Hon kör bara upp huvudet tappar galoppen lyssnar inte för skänkeln, backar av mot vägen, vågar inte galoppera genom svängarna, drar sig mot vänster osv. Idag visades verkligen alla hennes negativa och svaga sidor & desvärre trädde mina in också.Jag blir frustrerad över att jag egentligen gör rätt, men det funkar inte. Blir besviken och arg vilket leder till dålig koncentration. Men som sagt vissa språng var bra men resten var käpprätt åt helvete, fick typ 2 stopp kanske, men  det känns som att hon stannade hundra gånger och att allt bara var så otroligt dåligt.

Även bärrann blir ju frustrerad när hon inte kan göra som jag vill. Det är faktiskt det det handlar om hon kan inte mer. Hon har kroppen så totalt emot sig. Även om hon nu är sjukt fin i kroppen så räcker det inte och det finns faktiskt inte så mycket mer att göra. Hon är begränsad. Att vi vart nolla & tagit placering i 135 är helt otroligt. Det finns inte någon som hade förväntat sig det. men vi gjorde det. Vi kämpade och tog oss upp dit. Men hon har inte sin topp där. Hon går upp till 130 utan problem men sen blir det svårt för henne & för att hon ska ta sig över högre krävs det att vi tillsammans gör precis allt rätt. & visst jag skulle alldeles säkert kunna pressa upp henne på 140 någon gång. Men till vilken nytta? Hon är ingen 140 häst det bara är så.

Om vi tar tex blackie och säger att hon är en gummisnodd, då är hon verkligen en ny gummisnodd som man både kan länga ut och lika fort åker den ihop  igen. Riktigt elastisk medans bärran är en utdragen gummisnodd. drar man i det riktigt hårt så är det klart att den kortar upp sig igen, men det krävs så mycket.

Jag vill verkligen utvecklas hela tiden, det är därför jag rider, jag vill lära mig nya saker och bara bli bättre. Men tillsammans med bärran har jag redan vart bäst på toppen. Vi kommer inte längre. Eftersom vi väl vart upp lite högre på höjden så vill jag ju såklart hoppa högre! Jag vill ha nya utmaningar. men våra utmaningar är slut.

Med den här texten menar jag absolut inte att hon ska säljas nu utan jag tänker även rida henne en bit in på nästa år också men sen är det nog dags för henne att gå vidare. Få lära någon annan precis det hon lärt mig. Jag kunde inte haft en bättre övergångshäst. Hon är så otroligt bussig och älskar verkligen att vara i centrum och vara iväg på tävlingar. Jag vill att hon ska få gå ner i klasserna igen för att sedan sakta men säkert ta sig upp igen.

Men byter bett och rider på som vanligt inför Örebro till nästa helg. Så ska det nog gå bra! Ska iaf bli riktigt roligt att tävla :)

Sjukt hur mycket jag tycker om dig min fina! Allt du lärt mig & så roligt vi haft ihop. Älskar dig otroligt mycket.
2011-10-27 ? 13:24:02

6 sprutor

Herre min skapare säger jag bara. Tandläkaren stod först på schemat idag eftersom jag hade typ ett minihål som skulle lagas.
Eftersom det var ett så pass litet hål så trodde hon knappt att det behövdes någon bedövning. Men det ville jag ju ha ändå eftersom jag hatar smärta, dock hatar jag nästan sprutor mer så den ekvationen går inte riktigt ihop sig. Men fick iaf en spruta & den tog inte alls typ blev bara bedövad i kinden så när dem börja borra fick dom sluta på en gång för det gjorde verklgien sjukt ont :o ouuuuhhäääähh. Fick en spruta till, funkade inte heller, sen en till, gjorde fortfarande MKT ont. Så då fick jag en till och ´den funkade ju såklar inte heller. Så fort dom blåste lite på tanden så ilade det äckligt mycket :(

Tandsköterskan började bli lite förtvivlad & tandläkaren blev nog lite stressad eftersom det tog sån lång tid. Sen bestämde dom att jag skulle få en starkare bedövning nu var vi alltså inne på spruta 5!!!!!!!!!! Dock inte så obehagligt eftersom jag var bedövad i hela området där dom stack. Men så tog den inte helller.. Fuck life. Väntade en stund på att den skulle verka men det gjorde den ju aldrig. Så till slut sa tandläkaren att vi testar en dos till & om den inte funkar så får vi fylla igen tanden så får du komma tillbaka och laga klart den en annan dag.
Fick den sista sprutan med det starka bedövningsmedlet & vips så var hela jävla ansiktet bedövat. Så då fick jag den iaf lagad. Hade dött om jag tagit 6 jävla äckliga stora feta sprutor och sen hade behövt komma tillbaka och kanske ta fler :o

6 sprutor och 1½ timma senare var tanden lagad! Gött att tandläkarstolarna är f1 chill.

Efter skolan hade pappa köpt bakelser så jag mumsade i mig en medans jag läste ridport. mitt skal till iphonen kom idag också :D så himla fint!

2011-10-26 ? 22:35:35

Gött mos!

Jag är klar med en uppgift som ska vara inne på fredag!! GO GO emelie. Eftersom jag ska träna imorgon så hinner jag inte med så mycket plugg så då var jag tvungen att göra den idag & jag gjorde den också!!! Så nöjd över mig själv. Måste fortsätta på detta spår nu!:)
Imorgon blir det alltså träning med bärr, ska rida blackie lite på banan,hon har ju vilat ett tagså blir bara skritt och trav och sen blir det en massa ekonomiplugg. Men det sitter nästan så det går nog bra :)


Hittade denna på Beas blogg & jag tyckte den var ganska klockren.
2011-10-26 ? 20:05:28

Happy

hihii kunde inte hålla mig borta (a) blir bara ett litet kort inlägg.
Var och hämtade mitt nya träns i sickelsta eftersom majsan tränade där idag så tog hon med det.
Testade det såklart direkt och herrregud så fin blackan var i det!!!!!!!!!!!!!!!!!! min fina. Men det blir ändå ett hemmaträns fast tävlingsträns men eftersom det är sånna där enkla spännen så är det så lätt att byta bett & eftersom jag inte rider alla på samma så blir det perfektus!
Är man konstig om man blir sjukt glad för nya saker? jag känner typ inre lycka. HAHAH


jag som inte tyckte detta var fint förut :o har verkligen ändrat åskit! eftersom det är så praktiskt också :)

2011-10-25 ? 23:38:29

VARFÖR?

Varför ska jag alltid plugga i sista minuten? Har inte pluggat i tid till ett enda prov denna termin -.- alltid dagen innan, eller om jag vart duktig 2 dagar innan. Åh blir så sjukt irriterad på mig själv. Herregud jag har inte ens  1 år kvar i skolan och det känns som att jag håller på och ge upp. Fan det är ju ingenting liksom.

Måste verkligen ta mig i kragen nu känner jag. Typ införa pluggtimmar och "ingen dator innan plugget är klart" osvosv..
Har prov imorgon, sen en engelskagrej jag måste läsa och svara på massa frågor till på torsdag, sen ett prov & en inläming på fredag.

Varför tycker jag inte att det är så sjukt roligt att gå i skolan för? tänk om jag kunde vara värsta pluggisen och hänga med på precis alla lektioner.

Jaja nästa vecka är det iaf lov <3 dock har jag tänkt att hela första söndagen ska gå åt till plugg så att jag verkligen är ledig sen utan pressen från skolan.

Kommer alltså inte hinna med bloggen förns till helgen igen.. Så den får vila några dagar. Men Maja kommer nog att uppdatera den så ni har något att läsa om.

Nu ska jag fortsätta pluggga och sen ska jag sova :)

Tack majsan för bloggning, keep up the good work ;)

2011-10-25 ? 19:18:09

Hejsan 

Eftersom inte Emelie har bloggar idag, så är ju bloggen VÄLDIGT TRÅKIG! så då tänkte jag överraska henne lite, 

Jag började skolan 08:45 och slutade 15:00 dagen gick väldigt fort! När jag kom hem så red jag prinsessan på banan och det gick kanon makaron 
Och nu ska jag plugga SO och det suger -,-"
Hejdå// Maja Nyman 

2011-10-24 ? 23:21:25

you can go with the flow

Beställde zebraskalet för en stund sen :') wiiie llängtar tills nya telen kommer. Ska ´nog beställa det rosa imorgon så jag kan ha det ute i stallet.
På tal om stall, gick med mamma ut och fodrade förut 6 det var första gången idag som jag kände på frisk luft. Blev massa gos med världens finaste svart. Hon är för underbar.

ingen skola imorn, har fått sån feber igen. kult.

jaja nu ska jag spela wiiii & sova

GOD NATT :D
2011-10-24 ? 18:36:12

Iphone skal

Har kollat massa Iphone skal på tradera, dom är sjukt billiga där :o Detta kostar typ 90:- inkl frakt.
iPhone 4 STÖTTÅLIGT Defender fodral skydd Rosa BÄSTA SKYDDET TILL DIN IPHONE!!
Funderar även på att köpa detta. Det kostar 75:- inkl frakt.
Senaste Glitter Bling Skalet till iPhone 4 Svarta o vita diamanter
Sen kanske detta, det kostar typ 50:- inkl frakt.
iPhone 4 Svart skal  Stilrent o bra skydd mot smuts o repor!
Har dock inte bestämt mig för något än men det översta är nästan ett måste om jag ska ha telefonen i stallet, den får verkligen inte gå sönder. hahah men jag tycker det är så himla roligt att smycka ut olika saker. Så stackars telefonen kommer nog bli ganska bortskämd.

Har inte gjort ett skit idag, bara vilat upp mig. Febern är tillbaka & hostan is killing me slowly så ingen skola imorgon heller. :( Nu ska jag fortsätta spela Mario på Wii. Får damp på det skitspelet -.- jag har noll skills, så ramlar hela tiden och dör. Då stänger jag av spelet och börjar om så att jag får tillbaka mina liv. haha

2011-10-24 ? 18:06:14

GE MIG TIPS!

Eftersom det faktiskt är några människor som läser min blogg, så undrar jag nu om det är något speciellt ni vill läsa om? tips på inlägg liksom. Eller om ni vill ha några speciella bilder eller så :)

Kommentera gärna vad ni tycker jag borde skirva om!
2011-10-24 ? 15:43:56

heey ganstaaah

2011-10-24 ? 10:29:22

Iphone 4sKan tänka mig att den nya funktionen siri kommer passa mig perfekt! hahah
2011-10-24 ? 08:59:37

Monday morning

God morning!

Sjuklingen Emelie som talar. Vaknade hur tidigt som helst, för jag var helt igentäppt så jag kunde inte andas ordentligt, kallsvettades gjorde jag också. hihi(det är så rooligt att vara sjuk vill jag lova). Så gick upp & tog lite piller och efter det kunde jag inte somna om.

Har spenderat lite kvalitétstid med gammelvoven också. Hon kom upp och la sig vid mina kuddar & gosade :')

Det som händer idag ärväl att jag måste plugga. Annars har jag inte mycket på schemat. Behöööööver egentligen rida två. Men om jag ska bli frisk är det väl bäst att låta bli. Mamma får rida bärr eller om hon kör henne i pessoan.

2011-10-23 ? 23:09:10

1548:- kroner fattigare skulle du bli om du köpte detta set
Equliline schabrak med luva. Kanterna som man ser är alltså strasstenar. Skulle lätt kunna tänka mig det svarta till blackan! dock är priset för luvan 569:- & 979:- för schabraket. Lite mycket pengar kan jag väl tycka. Även med tanke på att det känns som att "blinget" är lite på väg bort nu. Även om det aldrig kommer försvinna helt. Men själv älskar jag när det glittrar och ser fint ut så detta skulle passa mig perfekt. Måste bara bli miljonär först.
2011-10-23 ? 21:13:57

Beställd

Har tyvärr inte så mycket att komma med. Lis red petro förut och det gick så himla bra :) Sen stannade Lisa kvar här en stund och så kollade vi på hästhoppningen. Grymt gjort av Malin att sitta kvar hahah. Hennes häst räven skulle gärna kunna få flytta hem till mig, sjukligt grym kapacitet alltså!

Har även beställt en Iphone 4s nu! liiiiiiivets liv, fick pappa att förlänga sitt abbonemang typ så han får ny mobil. Fast eftersom han trivs med sin gamla ericsson & ABSOLUT inte skulle förstå sig på en touchmobil så får jag den :)
2011-10-23 ? 14:16:29

Glasseliisglass

Måste rycka upp mig lite. När jag blir sjuk så beter jag mig som en liten gnällig bebis. Så nu är det dags att rycka upp sig lite och få lite nytta gjort. Om jag nu pallar att gå till skolan imorgon så har jag religionsprov & det kan jag inte mycket på. Så kanske dags att plugga lite.
Mamma kommer snart hem med ISGLASS till min hals <3333333333333hiihi.
Lisa kommer och rider petro & mamma rider bärran idag, vilket innebär att jag bara har blackie vilket jag borde orka med. En stund iaf :)

världens bästa bärr!
2011-10-23 ? 10:49:02

FML!!

Vilken hemsk natt, kunde inte somna. Svettades och frös om vartannat. Halsen dödade mig och mina öron gjorde mig sinnessjuk. heheh
Eftersom jag absolut inte kunde sommna bestämde jag mig för att uppdatera min telefon eftersom alla säger att dom blir bättre efter. Men det jag inte tänkte på var att alla mina nummer är sparade på telefonen och inte på sim-kortet. Så när uppdateringen var gjord var ALLA mina nummer borta, MEN KUL. Även alla mina spel,sms,appar var som bortblåsta.
fuck life, ska dock beställa en ny telefon idag :D:D Men så ni som vill kan ju gärna skriva en kommentar med erat nummer så har jag det nu & tills den nya kommer.

bild på iPhone 4S
Iphone 4s
2011-10-22 ? 22:11:02

Maja Nyman

Är här coolt va? Emelie vet nog inte att jag skriver, busigt va? Men jag råkade komma på hennes lösenord 
Så jag kanske smyg skriver lite här ibland..:))

2011-10-22 ? 22:10:56

Teknisk.se javisst

Jag har skaffat skype!! herregud så efter jag är. Men det var min käre vän Elin Koppfeldt(SVENSSON) som ville ha sällskap i hästlastbilen i tyskland. Såklart ställer man upp för sina vänner! hehe.
Dock fungerade ju inte riktigt tekninken och jag råkade radera hela mikrofonsystemet (y) Jo men tekninsk tjej! Men till slut efter lite googlehjälp så var det fixat! TACKA VETJA GOOGLE!

Skulle lagt mig för länge sen men jag tror att mina piller gjorde susen! piggare än på väldigt länge. Dock är min röst ganska så paj, men det är roligt att vara hees! :DD
Fick bli bild på majsan & wutang eftersom hon är mitt skypesällskap just nu.
Här får dom pris i msvA i ljungby :)

2011-10-22 ? 19:43:09

sadface

Herregud, nu har man gått o blitt dödsjuk också. Har sovit hela eftermiddagen, lyckat all min pluggtid is gone. Men fick väärldens feberfrossa förut så orkade inte med något annat att däcka i min otroligt sköna nybäddade säng med mina designerkuddar som jag vann i karlstad haha ;D

Men har verkligen inget positivt att komma med & skulle jag fortsätta detta inlägget så skulle ja bara skriva att jag tyckte synd om mig själv. Att det gör ont när jag hostar och att mina kläder känns tunga osv osv osv.

Så därför hörs vi imorgon istället, för jag tänkte gå och lägga mig för kvällen nu & hoppas att jag vaknar upp lite friskare imorgon :)

2011-10-22 ? 17:09:51

Har hört att min hund är väldigt söt

2011-10-22 ? 17:06:17

Duktiga flickor!

Ledsen för dålig update men mina klasskompisar har ju som sagt vart här & ridit. Dem var riktigt duktiga fast att dom inte ridit på så länge! haha bärran såg nöjd ut över att inte behöva jobba i någon vidare form utan bara lunka runt litegrann. Malin höll nästan på att trilla av en gång men det löste hon bra och Lina vågade galoppera jättemycket! Men får tacka er för dagen och för alla skratt. Det var verkligen så himla roligt att se.

Lina


Malin


hahahahahhhaha så himla söööt


Red även blackie efter och hon är inne en tråkig period :( rädd för allting & hoppar o far iväg,jobbar stundtals fint men sen dummar hon sig iigen. Imorgon ska hon få gå ett långt pass på banan tillshon verkligen ger sig.

2011-10-22 ? 09:30:00

God morgon

Hello babes, tänkte bara skriva ett litet kort inlägg nu på morgonkvisten. Runt klockan 1 idag kommer mina klasskompisar och rider :) Så nu måste jag ut och städa det sista i stallet så det är fint.
Mer update + bilder kommer senare.
2011-10-21 ? 23:37:56

svar på tal

Anonym: vad kosta de????+
-
Det den anonyme undrar över är hur mycket mitt nya dyonträns kostade & då kan jag säga att det kostade pengar :) hahah okej nej men Sharpman hade typ nåt grejs och då fick man köpa en dyonvara för halva priset. Så det kostade alltså 599:-

Nej men efter en hel dags uppdaterande så ska jag faktiskt sova. Skönt för er tänkte jag då ;D Men imorgon är jag tillbaks igen, kanske med lite nya bilder då två av mina klasskompisar ska komma och rida, mycket spännande!!!

PUSSS
2011-10-21 ? 22:28:13

Moves Like JaggerSorry för att jag bombarderar med inlägg. Men alltså denna låt bigheart Vilket jäkla toppenhumör man blir på när man lyssnat på den.
2011-10-21 ? 20:55:19

TRÅKIGT

Såg nu på facebook att wittvång har flyttat sin P&J till 20 november istället för 30 oktober som det var sagt från början. Jag som skulle "låtstastävlingsdebuterat" med blackie där.
Någon som vet en pay&jump som är här i närheten ganska snart? 


Skönt att utvecklingen går framåt!
2011-10-21 ? 20:46:27

Ridpassen

Bäris - Red som sagt övningen som jag la upp. Det fungerade väl helt okej. Övningen var superduper men jag är lite kluven över mitt bettval.. Asså det fungerade ju helt super igår men icke lika bra idag. Hon tjaffsade med huvudet och sånt som hon inte gjort på år och dar så det var negativt. Det som var positivt var att vi hoppade ett räcke på ca 135 & hon hoppade som satan och taxerade lite själv till hindret.
Hon är så van att jag alltid fixar allt åt henne liksom. Men hon behöver komma fram till bettet för att kunna länga galoppen och det gör hon verkligen på detta bett. Sen sätter hon inte under sig alls lika bra. Men med det andra bettet så är det nästan som att jag "håller in henne" eftersom hon har sånt hårt stöd på det bettet så att hon inte riktigt kommer fram. Svårt att förklara hur jag menar men som sagt är lite kluven. Detta måste testas mer, men ska rida på det vanliga imorgon för att känna på skillnaden lite mer.

Blackie - Vilken stjärna alltså. Herregud idag var hon mer i luften än på marken. Fick svansen i huvudet och hon vägrade att röra sig framåt och stog och sparkade med sitt ena bakben i ren protest ;d skön häst. Så fick tänka om ltie med passet. Hon gjorde alltså inte den övningen som bärran gjorde utan hon skulle mest svara framåt! Efter massa hoppp/bock/sparkar så skötte hon sig fint! kändes som att det där med förhållningar hade fastnat i hennes lilla hjärna igår. En gång när hon började dumma sig i ett hörn så väntade hon väl bara att jag skulle bli arg på henne och smälla till henne med spöt men istället började jag klappa henne överdrivet mycket och då blev hon så förvånad och gick framåt på en gång!
Men det är så roligt att så fort det kommer ett hinder i vägen för henne så blir hon så otroligt glad och spetsar öronen och hoppar hur fint som helst och koncenterar sig.
Så om jag väl får henne ur hörnen och fram mot hinderna sen på tävlingsbanorna kommer det nog gå galant :D haha så glad över att jag har hennne hon är världens bästa!!!

Sorry för lång text men min blogg dudes ;)2011-10-21 ? 20:30:58

Comments

Lisa: haha:)ska ju tävla imorgon så kan jag komma på söndag:)???
-
Det går superduper Lisafisa! & lycka till på tävlingen pluttunge :) <3 

Cornelia: Beige (:
-
haha men åååh :(

Pauline: Den är beige för mig? :S
-
Hahaha jahapp, kul jag som trodde jag hade en lila design men icke, jaja beige får väl duga då :)

Elin den bästa: Den där övningen är gryyymt givande och riktigt kul att sitta och trimma på! :)
- Ja det var den verkligen! Man känner vad man behöver träna och den är till stor hjälp! Den får ligga kvar på ridbanan i några dagar till tills övningen sitter ;)

   
 

2011-10-21 ? 14:42:47

InspirationKände att jag behövde få lite inspration till mina ridpass idag & då gick jag ju såklart in på Jump Clubs hemsida för att kolla lite olika övningar. Så då hittade jag denna övning som jag tänkte göra idag, dock är min ridbana inte speciellt stor, så jag tänker bara ha tre helt vanliga studs på mitten av ridbanan istället för hela den serien.

"Som ryttare tränar du din sits, både på marken och över hinder. Dessutom tränar du på att byta galopp och på att rida rakt både före och efter serien."

Mål
Lösgörande övning som övar ryttarens precision att rida på böjda spår, och att flytta hästen undan för skänkeln.
Både ryttare och häst övar galoppombyten och hästen tränar upp sin styrka.

Tror denna övning kan passa perfekt till mina hästar just nu. Bärran måste bli mer lösgjord & den är perfekt för blackie då hon måste tänka mycket och att jag måste göra saker hela tiden så hon inte blir uttråkad samt bygga muskler.

Källan till övningen hittar du HÄÄR!!

2011-10-21 ? 13:23:49

WIERDSå här ser färgen ut på min design + header på min dator, men när jag såg min blogg från skolans dator så var allt beiget :o

Så frågan är hur ser min blogg ut från eran dator? Är den lila(som den ska vara) Eller beige ?
2011-10-21 ? 09:06:31

Hypokondriker?

Ärligt talat så är jag nog det.
Sitter i skolan nu men världens huvudvärk & illamående, halsont & hosta. Fuck life. Har ju prov lite senare men vetetusan om jag pallar att stanna tills dess.. Kul liv nu när jag faktiskt pluggat ordentligt.
2011-10-20 ? 19:46:50

Ridpassen

Petro - Skogsrunda, hon hade öronen spikade rakt fram hela tiden och var överlycklig och helt galet pigg!

Black - Fina knäpphäst, började inte så bra eftersom det var några nissar i stora gula lysande jackor som kollade på skogen? wieeerdos. Så hon var verklgien jättespänd och började hoppa o flyga i luften o vara allmänt jobbig.. Men till slut fick jag kontakt med henne och då gick det riktigt bra! Tanken idag var mest lydnad och att få henne att lyssna direkt på mina signaler när hon ska stanna, haah inte det enklaste kan jag väl säga. Fick styra in i staketet några gånger för att få helt stopp på henne men i början av passet hade jag som mål att hoppa en liten oxer och sen få henne att skritta innan jag kom fram till staketet men på slutet fick jag stopp på henne mitt i mellan liksom. Mycket duktig hest. Blir att jobba vidare på samma sak imorn :) Allt tar sin tid men i slutet så kommer det nog bli riktigt bra.

Bärr - WOW-KÄNSLA. Bytte som sagt bett och det funkade helt magiskt bra! Hennes framåtbjudning kom fram och hon var lätt i munnen hela tiden och jobbade på i en helt grym form med ryggen höjd.
Dock hade jag nästan lite lite stöd i munnen kändes det som sen om det beror på att man annars har 200kg i varje hand ;D Men ska testa att hoppa med det också så får vi se vad det får för betyg där. Hon behöver ju komma fram mer i hoppningen eftersom hon inte räcker på linjerna. Så ska bli spännande om det blir bättre.
Hon var nästan lite överambitiös och jobbadepå som tusan under sig och råkade trampa sig vid ballen :( Så när hon har det bettet får det bli boots på.
Jag hatar allt som på ytan hela tiden måste se så jävla perfelt ut när det inte är i närheten av perfekt
2011-10-20 ? 19:06:45

L

Lisa: duktig emelie:)kan jag komma och rida petris någon dag???<3

-
Klart du kan de Lisafiiisa, du är välkommen vilken dag som helst, imorgon om du kan annars går det lika bra på lördag och söndag också :')
2011-10-20 ? 13:22:29

why so serious

Hade besöksrekord igår! wihoo fortsätt så :)
Nu har jag pluggat en del samhällskunskap, som jag har prov på imorgon. Ingen som vill gå klart 3an åt mig? Så kan jag komma tillbaka till studentdagen, vore ganska underbart! Har liksom ingen motivation till att plugga alls, blääää.

Men eftersom jag faktiskt varit duktig nu så tänkte jag gå ut och rida min lilla prinsessa i skogen och sedan ta bärran på banan med det raka bettet med ofasta ringar haha.

Finaste raggis
2011-10-20 ? 10:38:23

morn morn'

Eller jag har faktiskt vart uppe ganska länge, pappa tvingade mig att släppa ut hästarna eftersom han inte "visste" vilka täcken dem skulle ha.
Vaknade dock upp med huvudvärk + halsont idag, blä. Men har tagit tabletter så förhoppningsvis känns det bättre snart då jag har massor att göra idag.
Ska baraa chilla liten stund till och kolla ett avsnitt på tv3play.
2011-10-19 ? 20:37:27

Kommentar!

Anonym: varför köptre maja ett t diig?XD
- För att hon åkte iväg till sharpman och där var det lite rea på dyonsaker så därför fick hon pengar av mig och köpte det åt mig.
2011-10-19 ? 20:00:54

Droppis

Tog mig även an droppis idag och borstade henne henne & klippte av travmanen o pannluggen.
Hehhhehheheh hon försökte faktiskt bara sparka mig en gång... Annars var hon mycket snäll & så glad ut hela tiden.otippat att felicia slängde sina täcken på golvet -.-

färdigfrissad


Goooooooosiiiiii :)

2011-10-19 ? 18:49:13

Ridpassen

Blackie - Hon fick som sagt gå på banan, och som jag väntat så var hon inte jätterolig. Hon har ju vilat i ca 6 dagar så hon var spänd, tittig och tråkig i munnen. Men hon fick gå lätt i alla gångarter utan någon vidare press. Men som vanligt så kommer lillskitkatten & hoppar upp i trädet och skrämmer ihjäl blackan så hon flyger rakt upp i luften, hheh tur att jag satt kvar! Sen visade det sig att katten klättrade upp i trädet och fångade en ekorre & plågade den halft till döds :( Men den överlevde som tur var! dumma kattjävel.

Petro - Red henne barbacka på banan och hon var så himla fin! jobbade så fint i formen. Red bara i skritt och trav.

Bärran - Red henne också barbacka på banan för det blev så mörkt. Skrittade endast i ca 20 min. Red henne i ledtränset som jag brukar ha med mig på tävling och det funkade riktigt bra faktiskt. Det är ett rakt bett men det har inte fasta ringar. Men det kändes som hon var mycket mjukare och tog ett jämnare stöd. Så ska testa rida ett vanligt pass med det bettet också!


gullisen med ragges förstora täcke gnäggar & vill komma in. Prinsessan

2011-10-19 ? 16:21:07

Hello babes

Har fortfarande inte ridit någon.. För när jag gick ut förra gången började det verkligen spöregna så då mockade jag och fixade allt i stallet i stället, fyllde på vatten till miranda, la in spån la in hö osv osv.

Det såg typ ut som ett det slagit ner en bomb i så efter jag tagit in hästarna bytt täcken på dem så började jag att städa!
FÖRE

EFTERmyyys

2011-10-19 ? 14:10:38

hihi

Fixade min nya header helt själv, blev faktiskt ganska nöjd! Även om jag är världens amatör haha, nu ska jag plugga lite och sen ut till mina underbara!♥

Gud så jag saknar min lilla prinsessa. Världens bästa lilla B-ponny Dida Forever ♥

2011-10-19 ? 13:50:58

dumma huvud

Hejsan bloggis, dåligt med uppdatering I know. Men hade fullt upp hela dagen igår & på kvällen var hela SAM-IDROTT och dansade bugg i brunnsparken. Inte så speciellt roligt kan jag väl säga. Sen hade jag sån sjuklig huvudvärk hela kvällen så jag trodde jag skulle spy.

Kom hem runt 11 & gick direkt upp och la mig, när jag vaknade idag var huvudvärken inte borta. Sjukt hur ont i huvudet man kan ha. Så jag forsattde sova i ganska måga timmar till & när jag vaknade igen kändes det lite bättre. Har knarkat massa tabletter nu så nu är den nästan borta!! men den kommer nog snart tillbaka.

Hur ont i huvudet jag en har om någon timma så måste jag ut och rida mina hästar, nu regnar det ju inte heller så. Blir nog lite myspass med allihopa. Petro o bärr - skogen, blackie - lugnt på banan.

2011-10-18 ? 17:34:39

Header?

Har fixat ny design, nu är det bara header som fattas :) Ingen som har lust att knåpa ihop någon åt mig eller tipsa mig om bra program att fixa den i? (a)

2011-10-18 ? 16:33:17

SKITREGN

Har seriöst spöregnat i flera timmar.. Mockade hela stallet förut & tog in hästarna och bytte täcken på dem osv osv. Kände inte direkt att rida på banan i detta skitväder, så dom får stå. Hade det vart så att jag haft någon viktig träning eller tävling till helgen så lovar jag er att jag offrat mig i regnet Men nu är det ingen av dem som ska göra något så då kunde dom lika gärna få en vilodag till :)

Ingen som vill sponsra mig med ett ridhus?

2011-10-17 ? 18:33:10

min plutt

Red Petronella för en liten stund sen! huvudvärken har faktiskt släpp efter att ha pågat mig i omgångar hela helgen. Men har ju sovit mesta delen av denna dag så kan ju vara därför.

Men Petro var så duktig! Har inte ridit henne på ca en vecka, men Lisa red igår. Jobbade mycket lydnad med henne & red över lite bommar & jag och Felicia hade lite klonktävlingar där jag och petro självklart vann! Heheh men vi gjorde lite banor med olika galoppsprång osådär.

Måste verkligen rida petro mycket mer nu så hon bygger mer muskler och loosar lite vikt haha, hon behöver även klippas. Så har vi Petronella tävlingsponnyn istället för skogsmullen som står i stallet nu ;D

2011-10-17 ? 14:43:17

AvbeställtEftersom jag köpte ett dyonträns (eller maja köpte det åt mig :') TACK!) Så avbeställde jag dyonkopian från hööks.


2011-10-17 ? 13:12:09

nytt träns i samlingen

2011-10-17 ? 13:05:55

Måndag

Hhahah mitt inlägg igår vart ju väldigt bra och mycket lätt att förstå! Elller? Skrev det från mammas telefon och jag har nog aldrig vart så trött i hela mitt liv.

Men har funderat mycket kring helgen och kommit fram till att mina resultat denna helg har vart mycket lärorika! Vad jag behöver träna på osv.

Så att det blir såhär ibland kan faktiskt vara mycket bra.

Nublir det massa träna & nu vet jag verkligen vad jag ska träna på!! & så taggar vi inför örebro fältrittklubbs tävling där det kanske kanske kanske blir till att starta 135 igen :')

Blev hemma idag ttack vare min sjukliga huvudvärk och dels för att jag är så äckligt trött.
2011-10-16 ? 20:18:01

Resultat

Nu är vi äntligen på väg hem! Hoppade både 120 & 130 idag. Hade ett stopp i 120 på tvåan men resten va hur bra.som helst. I 130 blev det 8 fel på ett hinder. ;) hon räckte inte fram på 4 galoppsprång till 3an så hon stannade ovh då blev jag arg och då blev hon stressad och rev den nästa gång men annsrs var denna rinda också bra! Invs toppresultat men klart godkända prestatoner! Var länge sedan jag hoppade såhär svåra banor med nästsn relaterat överallt. Nu blir det träna träna träna och tagga elittävkingen i öfk :)))^
2011-10-15 ? 23:42:03

världens bästa!♥


Varför hittar jag inte en storhäst som är precis som du? Du är fucking perfekt. Klipper hinder på 120 som om det vore hur lätt som helst. Som en dröm att rida på marken och har en otrolig personlighet. Vi har lärt oss det mesta tillsammans och att våran tid är över är helt ofattbart, iofs har jag ju inte tävlat seriöst på flera år, men nu är jag om några månader till och med för gammal. Sjukt vad fort tiden går, dessa 7,5 åren har vart de bästa i mitt liv. Aldrig utan dig.
Jag älskar dig av hela mitt hjärta!
Emelie&Petronella - det bara är så

2011-10-15 ? 21:40:54

125

omg pinsamt att skriva det, men vi hade tre ner, tre jäkla fucking ner. Framhoppningen var kaos & det var sjukt stressigt och jag som alltid är klar ordentligt i tid för att jag ska hinna lugna ner mig och börja fokusera men icke idag.. sjukt stressad travar jag från framhopp & på med bakskydden och direkt in på banan. Är så otroligt jävla arg på mig själv att jag inte lugnade ner mig... Jag bara fortsatte stresssa. Var inte nervös eller så bara sjukt stressad och det försvann inte..

Hon hoppade grymt fint dom tre första men sen tappade jag bågen lite ner till 4an så då rev hon den, synd faktiskt. Men sen började hästen att dra med mig????? wtf hon har vart som en död fisk i flera veckor och jag har bara fått tänka på att rida framåt, men idag fick jag istället lägga i bromsen :o aldrig hänt typ.. Men asså hon hoppade fint fast att hon var så stark men det blev fel i huvudet på mig, stressad som en liten gnu och det kändes som att jag satt på en ny häst. hahah xd men just hon hoppade fint ända till 9an sen rev hon plankan som var nummer 10, miss av henne faktiskt. Sen rullade sista ner också. Ingen aning om varför, för hon kom bra på den men den rullade liksom bara ner.. hmm.

Precis efter rundan var jag så otroligt besviken, kände mig sämst. inte för att jag red dåligt men för att jag inte lugnade ner mig och bara tog ett hinder i taget. Kände mig som en nybörjare :( Sen i efterhand så har jag väl kunnat sett några positiva saker i rundan, för bärran var faktiskt jättefin!

Imorgon blir det faktiskt både 120 & 130. Vi behöver fler rundor i kroppen och så pigg som hon är nu så tror jag absolut att hon orkar båda klasserna :) Måste även komma upp lite på höjden igen för hon står inte emot någonstansm hon bara kör med mig liksom ;D
2011-10-14 ? 23:18:50

OMG!

Otränade tjejen tror att hon sträckte en muskel på springpasset, jävlar i gatan vad ont det gör :( Kan knappt resa mig upp för det är som att någon hugger en kniv i mig på högra sidan av ryggen ganska långt ner. fuckkk hahaha jaja bara jag tar mig upp ur sängen imorgon och kan rida!! :)

Nu har jag duschat, borstat tänderna o allt dedär. Så nu ska jag sova men vi höres imorgon :D:D
2011-10-14 ? 21:59:26

gymmmet - cheeeeck

Jarrrå sprang man hem 3km på springbandet då på en riktig hög hastighet utan paus!!! sen tog jag en kort paus för jag fick sån sjuklig håll :o Sen blev det 1 km gå/spring till. Känns riktigt bra, tänk o  ha ett litet gym hemma alltså, liiivet. Ska nog införskaffa mig ett sånt där litet gulligt springband, dagen jag har råd vill säga (; Kan ju ta ett tag. Finns ju lite annat som ligger över på listan. Men nu när det börjar bli så mörkt på kvällarna efter man har ridit så är det ju inte direkt så man tar på huvvelampan och springer i en dööömörk skog?!?!
Jaja imorgon blir det att hoppa 125 med min pärla & sen gymmet och poolen på kvällen. Liiiiiiiivet!!!!!!
2011-10-14 ? 20:44:21

älskade!!!!

120 -  4 fel, ett jävla skitpet assså men hon var så himla fin! Hon hoppade med sån spänst!, det var inte igår kan jag ju säga ;). Så här fin var hon i årsta hela helgen & nu är hon tillbaka där. Men petade 3a, väldigt synd. Hon kom lite nära ch hoppade lite knasigt men annars finns det inget att klaga på. Jag tog riktigt bra beslut och det var en bra rytm igenom hela banan & hon ryckte liksom inte med huvudet någonstans!

Så jag är sjukt nöjd! världens finaste berrryyybuuuuu!myyyyyyys, kollar på idol nu & sen efter det ska jag kolla in gymmet på detta hotell ;)
2011-10-14 ? 10:33:44

I bilen

Hejan gullisar, sitter i bilen på väg till södertälje. Idag ska jag hoppa en 120 klass. Men jag uppdaterar mer ikväll när jag har datorn på hotellet :))
2011-10-13 ? 23:17:22

Goder afton!

Ojsan, kände att det var ett tag sedan jag uppdaterade. Men jag orkade inte ens starta datorn igår och den här dagen så har det vart full rulle hela dagen lång.

Skolan på förmiddagen, red på eftermiddagen och sen var jag på TUR-föreläsning på kvällen. Tror faktiskt att den här TUR-satsningen kommer att vara riktigt bra och jag hoppas verkligen att allt kommer att fungera! Som det lät idag så är det nästan helt klart att vi kommer få en träning för Pether Markne. Hur grymt liksom!!

Sen nu på kvällen har jag packat lite saker, åker ju som sagt till Södertälje imorgon med bärran.

För övrigt så var Blackan himla fin idag. Hon var något loj men hon jobbade på fint och höll bra rytm i galoppen hela tiden. Trände mycket avsaktningar, hon är verkligen kung på igångsättningar nu och gör dem himla fint! Men det är lite värre när man ska bryta av då blir hon trutig i munnen och går bara emot mig. Så det är mitt nästa mål med henne att hon skall kunna göra lika fina avsaktningar som igångsättningar.

Bärr var också riktigt fin! trimmade bara igenom henne inför tävlingen imorgon. Ett ganska lagomt pass. Inte så mycket press men ändå ordentligt jobb i form! hihii hon sparkade nästan bakut idag och det händer inte ofta :o men det var mer som ett glädjehopp och hon körde upp rumpan hahah så himla söt.

Nu ska jag nog faktiskt sova, har en hel del att fixa med imorogn eftersom jag inte hunnit packa allting idag. Men vi pker inte förns typ halv 10 så det är lugnt :)
2011-10-12 ? 09:42:32

rolig kommentar!

Hej!

Här har det hänt grejjer på några år vill jag lova!! Vad duktig du är!!
Minns hon en gammal ridlärare från folkatorp tro??
mvh Sara

-
Det är klart att jag minnns! Man glömmer ej sin favvo;) jo det var ju en herrans många år sedan folkatorpstiden och jag har hunnit med en hel del efter det :) & Tack så himla mycket :)
langar ännu en hästbild bara för att petro & yanne är bäst ! skolan föörst , heeeelt okeeejjjj , donken med beccca (y' , men vart var du angelica ? :O sen hem o tare lugnt en stund sen när mamma kom hem blev det ner till örsta med båda ! :) red petro först ! , hon var suuuuperfiiiiin <3 , värsta dressyrponnyn idag hahahh stort hjäääärta petro hjäääärta sen yanne , ÄNTLIGEN säger jag bara !! han var så otroligt jävla fin ! han var nästan överambitiös idag , jobba på som fan hela tiden och trampa under sig men blev ändå inte stark o jaa han var helt perekt ! ganska så jävla taggad nu !! älskling we can  make it ! aja bara för att intresseklubben antecknar o vissa fattar ingenting , men som sagt min dagbok ;)
hahha hittade denna übeerfina bild på min gamla bdb. Världens finaste ponke!
Kommer aldrig glömma våran tid tillsammans,  bubbis saknar dig så :(
2011-10-11 ? 14:48:00

Magic Mistery (Blackan) SJUKLIGT LÅNG TEXT

Tänkte nu göra ett ganska långt inlägg som bara kommer att handla om Blackan(även lite om droppis i slutet). Varför hon inte blev inriden redan som 3-4 åring, och om hennes humör & personlighet. Tänkte alltså dra hennes historia från början .

Redan när hon var några dagar gammal märkte man att hon var speciell. Hon var inte som alla andra fölungar som kommer fram och var sociala. Hon drog sig undan och kom absolut inte fram i boxen när man ville hälsa på henne. Mycket berodde nog på hennes mamma (Magic Mist) som egentligen var en riktig bitch & nästan höll  henne undan från oss.

Efter ungefär 3 veckor hade hon inte hälsat på oss än, utan höll sig bara till sin mamma. Då fick vi tipset om att man helt enkelt bara skulle "ta henne"& typ mordhålla henne tills hon accepterade oss människor. Det gick väl sådär men det gick i alla fall att hälsa på henne nu. Efter som tiden gick så blev hon väldigt självständig och gick ifrån sin mamma i hagen & brydde sig inte det minsta om att bli lämnad kvar.

När hon var 6 månader ungefär blev hon antingen sparkad av hennes mamma eller droppans mamma vid käken. Detta var inget vi märkte av precis när det hade hänt. Men efter några veckor såg vi att hon hade stora varbölder som sprack på utsidan av käken. Då visade det sig att hon hade massa krossade tänder..

Jättekul, hon som redan var livrädd för människor var nu tvungen att åter igen mordhållas eftersom hon var tvungen att ta sprutor varje dag i några veckor. Där började hennes skräck för människor bli värre & för veterinärer borde jag nog tillägga.

Det tog ganska lång tid innan hon hämtade sig efter allt detta som skett & olycksfågel som hon är var det nu dags igen. Precis när hennes mamma hade åkt och hon nästan var 1 år gammal så skulle min mamma gå in iboxen till henne och antingen ta på eller av grimman(kommer inte ihåg) Då vänder hon upp arslet mot mamma och precis när mamma hunnit ut ur boxen sparkar blackan bakut och fastnar med båda bakbenen i gallret och blir hängandes. Jag var helt säker på att hon skulle bryta varenda ben i kroppen. Men när hon hängde där så greps hon väl av någon slags panik och låg blixt stilla. Mamma lyckades få bort ena hoven. Men det andra satt fast. Jag sprang in och hämtade pappa som med all sin kraft lyckades slå bort den andra hoven. Tack och lov så gick allt bra.

Hon fick ett skärsår på ena benet och vi visste att vi inte kunde ringa till veterinären för det skulle knäcka hennes psyke totalt. Vi lyckades få på jodopax och så fick det läka ihop. Därför hon har vart så otroligt rädd om sina bakben.

När det var dags att börja hålla på med henne ordentligt och verkligen börja "uppfostra henne" borsta, lyfta fötter, ja hantera henne. Då mitt i allting var min mormor och morfar med om en tragisk bilolycka och ingen av dom klarade sig. (Det var när vi hade vart iväg på tävling i Eken med Dida & Petronella). På vägen hem skedde olyckan & jag och min mamma kom alltså efter. Vi såg inte själva olyckan för vi kom ca 4 min efter. Men mosade bilar, blinkande lampor, poliser och ambulanser kommer jag ihåg.

Ärligt talat så kan jag säga att jag faktiskt inte har en aning om vart dom nämsta åren efter det tog vägen. Hela våran familj levde som i en bubbla och den var svår att ta sig ur. Dagarna bara gick. Jag tävlade oerhört mycket med mina ponnisar och storhästarna lades på hyllan. Mamma fick städa ur ett helt hus ensam och ta reda på alla saker och jag var alldels för liten för att själv ta hand om "storisarna".

Tiden gick och jag forsatte med mina ponnysar och fokuset låg på dem under hela ponnytiden. Jag ville verkligen få ut det mesta av den & därför tyckte inte jag att det var viktigt att börja med mina storhästar då.

Det var egentligen inte förns förrförra vinter/våren som vi började att hålla på med blackan ordentligt. Jag började smått att "sitta" in henne i boxen för det var det ända stället som hon var trygg på.
Började rida på lina(vilket jag gjorde extremt länge eftersom jag var livrädd för henne.) Till slut vågade jag rida utan lina även fast att jag var totalt jävla asrädd.

Vilket gjorde att jag inte ville rida på henne mer eftersom jag tyckte att hon var helt körd i huvudet.
Efter ett  läger vi hade så var det några som´sa till mig att det inte fanns någon annan utväg en att jaga henne med långpisk för att sluta stegra sig och hålla på. Eftersom jag är emot allt som har med hårda metoder att göra (även om det i vissa fall är nödvändigt) Det var i alla fall då jag bestämde  mig för att jag skulle vinna över henne!

Detta var alltså någon gång på våren där som jag till slut vann över henne och slutade vara rädd för henne. ( Dock så hade hon en vargtand som spökat ganska länge vilket gjorde att bär jag tog i höger tygel gjorde det så ont i hennes mun och hon blev dum, när den tanden väl var borta så forsatte hennes beteende) Det har tagit lång tid för mig att få en riktigt uppfattning om henne hur hon egentligen är. Ridningen går verkligen hur bra som helst nu och hon kommer några snäpp upp på stegen för varje dag som går.

Nu till lite mer problematik kring henne. När hon var 2-3 år & skulle iväg på bete så totalt vägrade hon att gå på transporten.. Droppan gick in på en gång men blackan bara totalvägrade. Till slut fick vi ta en jacka kring hennes huvudet och mer eller mindre lyfta in henne.

Sen har vi väl mer eller mindre försökt lastträna henne under årens gång i perioder utan att lyckas. Varken jag eller mamma hade väl någon vidare motivation till att ens försöka..

Men nu senaste halvåret så har vi verkligen försökt eftersom hon vart så himla fin i ridningen. Men vad ska jag med en fin häst hemma om man inte kan utnyttja hennes kapacitet liksom..

Men när vi försökte så var det de här igen med att hon är så himla bakskygg. Hon gick på transporten men så fort som luckan skulle upp så kastade hon sig i ren panik ut igen..
Även när hon skulle ha täcke för första gången i hagen och den här "svansremmen" som alltid sitter där på täcket som vi inte ens lade märke till. När hon går ut i hagen och börjar trava iväg och rämmen duttar till henne och hon märker att det bara fortsätter. Jag kan säga att jag aldrig i hela mitt liv sett någon häst som haft sån jävla panik. Hon SPRANG & SPRANG bracha igenom sammanlagt 4 staket innan hon lugnade ner sig igen och vi fick tag i henne.. Men efter den händelsen så accepterade hon täcket och att remmen duttade till henne ibland.

Nu tillbaks till lastningen. När vi väl fick in henne och upp luckan en gång så sparkade hon med sina bakben i ren panik typ. Efter det vi hade sett i hagen så var vi extremt rädda över att det skulle hända något i tranporten. vilket ledde till att vi kom av oss i lastningen igen..

Så sanningen är att hon åkte tranport för 3 gången i hela hennes liv för bara ett par veckor sedan..

Men det har tagit lång tid för den här hästen att mogna. Visst att vi är OTROLIGT SENA men det finns faktiskt förklaringar som ni har läst.  I detta fall är jag inte säker på att det skulle vara något negativt heller. Hon har faktiskt inte vart redo & om jag skulle börjat hålla på med henne när hon var tre-fyra år så tror jag absolut inte att hon hade blivit samma häst som hon är idag. För när hon var så gammal var jag absolut inte redo att rida in någon häst. Jag hade inte den kunskapen. Jag hade nog inte gjort mycket rätt i min ridning på en unghäst då.

Eftersom hon inte gick att lasta så gick det ju inte direkt att skicka iväg henne till någon som kunde rida in henne. Inte för att jag tror vi skulle gjort det ändå. Med tanke på hur speciell hon varit under åren.

Man måste ta henne på rätt sätt och alltid ha henne på sin sida.. Ett exempel - När vi skulle lasta henne i tordags innan träningen så gick hon inte på på direkten & till slut tänkte både jag och mamma att vi bara tar fram en långpisk för att "rama" in henne lite. Utan att vi ens kommit i närheten med spöt så stallde hon sig rakt upp och slet sig två gånger. Då måste jag bara tillägga att hon aldrig ens har blivit rörd med en långpisk. Men som sagt den metoden funkar inte. Dom som har sagt till oss att hon egentligen bara behöver ha riktigt mycket "stryk" för att sedan gå på transporten har så HIMLA FEL. Vi vet vad som funkar för henne. När vi skulle åka hem med henne från träningen i torsdags så gick hon på nästan direkt & hon var så lugn hela tiden.

Jag vill bara att folk ska veta hur det ligger till & jag skiter fullständigt i vad folk tycker om hur vi har gjort med henne och att hon inte kommit ut och börjats träna ordentligt förns nu. vafan nu är hon ju snart på G liksom. Något som jag alltid har sagt är att "Kommer hon bli bra så kommer hon bli bra ändå, då spelar det ingen roll om vi börjar nu eller om vi börjat med henne när hon var 3". Tror faktiskt att jag har rätt på den fronten.

Jag menar hur många 7-8 åringar är inte redan utslitna och behandlade flera gånger eftersom dom tagits så hårt från början (Gäller såklart inte alla) Den risken finns ju iaf inte hos mina hästar och förhoppningsvis kommer dom hålla i fler år som "Äldre" på hoppbanan.

Nu har jag suttit och skrivit denna text i år & dar, men folk som har/haft funderingar på henne vet nog lite mer nu och får höra allat från min sida. Har ni frågor så är det självklart okej att fråga.

Men jag är så glad över att vi kommit till den punkt där vi står idag. Från att jag inte ens haft någon uppfattning om hur hon är som häst fast att hon till och med föddes här, till att idag ha ett så starkt band till varandra. Jag har heller aldrig haft någon häst som är så gosig som hon är. Hon ställer sig och trycker sitt huvud mot ens axel och andas tungt in ens öra. Kanske inte låter så trevligt, men det är så mysigt & man känner verkligen hur mycket hon litar på en.

Jag tror på denna häst så oerhört mycket hon har verkligen kroppen/kapaciten för att lyckas egentligen i vilken gren som helst. Hon är lättlärd så jag tror att hon skulle kunna bli en perfekt dressyrhäst om man skulle vilja det. Men eftersom det är hoppning jag håller på med så ska jag försöka få ut det maximala på den fronten.

Vägen uppåt kommer inte att vara lätt & vi kommer säkert stöta på massa hinder på vägen, med hennes humör och temprament vet man inte hur det kommer att sluta. Men det är en otrolig utmaning och det är en utmaning som jag verkligen ska klara!

Har missat massor i den här texten som kanske egentligen borde ha stått med. Jag vet även att den blev sjukligt lång och ganska rörig, men det är ändå en förklaring till varför det blivit som det blivit & varför det är som det är idag. Jag har även skrivit det här för min egen skull och jag förstår om INGEN orkat läsa allt detta. Men det känns kul för mig, så att JAG kan gå tillbaks och läsa detta om kanske några månader, år eller liknande.

Det här är även en förklaring till varför inte droppan är igång eftersom hon har vart med i samma process fast att det ändå har en massa andra olika anledningar när det gäller henne. Vi två har aldrig gått ihop. Jag har inte tyckt om henne över huvud taget, tyckt hon vart korkad,dum osv osv. Jag har aldrig gett henne chansen att visa vem hon är.

Sen har det även med att jag flygit av henne nästan alla gånger jag suttit på henne eftersom hon gör så otroligt oväntade saker och är så snabb i sina rörelser att man inte har en chans att sitta kvar.

Det är väl inte förns nu som jag börjat acceptera henne och verkligen försökt lära känna henne. Vi har faktiskt börjat bli lite mer kompisar nu & jag känner mig snart redo att ta tag i ännu en utmaning. Men just nu har vi faktiskt valt att fokusera allt på blackan för att verkligen komma igång med henne. Sen har jag även Bärran och Petro som tar upp mycket tid. Jag går i skolan & har mycket plugg vilket gör att timmarna inte heller räcker till.

Nu vet ni även om varför droppis inte är igång och det är därför hon inte är med här så mycket på¨bloggen. Men förhoppningvis kommer ni få börja läsa om henne snart! Då jag faktiskt tänkt ängna hela höstlovet till hennes del så får vi se vart det leder. Hon är faktiskt en himla fin häst så det ska bli spännande, dock är jag inte direkt säker på att hon kommer hålla även fast att hon inte blivit riden någonting. Men allt den hästen har vart med om så vorde det ett mirakel om allt stod rätt till liksom ;d. Hon har gjort bakåtkullerbytta ur tranporten. Hoppat ut från en box, fått en boxvägg över sig & sprungit så fort i hagen hur många gånger som helst så att hon till slut stupat... är har ni droppan i ett nötskal ;D

Nu vet ni om varför vi inte börjat med dom under årens gång................................... och fuck you till alla som har negativa åsikter kring dettta. DET ÄR SOM DET ÄR & NU GÖR VI DET BÄSTA AV SITUATIONEN :)!

OKEEEJ NU ÄR JAG KLAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! om någon orkat läsa allt detta så är nog den människan inte helt frisk ;)) fast jempis jag hopppas att du läst allt :D

Magic Mistery (Blackan)

2011-10-11 ? 14:05:43

Tisdag

Kom hem från skolan för en stund sen & har bara tagit det lugnt en stund. Har bestämt att  jag ska gå ut i stallet 14;15 & klippa felicias ponny Miranda! Katchiiinnnng.
Sen ska jag rida ut blackan tillsammans med mamma o bärran när hon kommer hem & sen i kväll blir det massa naturkunskapspluggg! Mitt liv äger..

Snart är det i alla fall fredag och då bär det av till Södertälje med bärran. & Tävling hela helgen, gud så underbart och chill att vi ska bo på hotell igen.

2011-10-10 ? 16:30:55

Jag har hört att det är fint väder ute?

Usch dumma väder. Som tur ska jag faktiskt inte rida någon häst alls idag. Black&Bärr får vila & petros alla skor sitter lösa så hon får vänta tills pappa skott om henne -.-.

Har verkligen inget vettigt att komma med så vi hörs väl kanske senare.

2011-10-09 ? 19:33:35

Träning med både black&bärr

Mina fina! Är så nöjd med dagens träning. Båda två skötte sig verkligen utmärkt och båda hoppade hur bra som helst.
Blackan var först ut & fick gå i gruppen som det var 5st i. Vilket var super eftersom hon ska lära sig att det kan vara hästar omkring henne. Vi hoppade både studs & kombination med två galoppsprång & hon bara gör allt så jävla bra. Så fort något blir tokigt så rättar hon till det till nästa gång. Är verkligen så glad att jag har henne att utveckla & utvecklas med. Hon är den finaste hästen jag suttit på i hela mitt liv!
världens finaste


Bärran var också helt grym idag! Allt slit på marken börjar äntligen att löna sig & det känns som att hon börjar komma tillbaka till sin bästa form igen :') Hoppningen var också riktigt bra och hon hoppade som rusan med ryggen och stressade inte igenom sprången. Hoppade väl några hinder på 125-130 på slutet kanske och det gick toppen!
vi hoppade sneeeva sveeengar ;)Sen red jag även pluttris en sväng efter att Lisa hade ridit henne :')


Ett inlägg med massa bilder på en äpplesätande Lisa kommer komma upp ;)

2011-10-08 ? 22:30:30

My love

2011-10-08 ? 18:39:21

min finaste


hindret ligger faktiskt på 115 :''') fast det ser pyttelitet ut hahaHon var helt magisk idag igen :)
2011-10-08 ? 13:00:45

LÖRDAG

Hejsan hoppsan i lingonskogen ;D Det där med att komma ut och springa idag på morgonen gick väl inte så bra. Jennifer hade rätt. Hade satt klockan på 8 och jag vaknar till, men kan jag ta mig ur sängen eller? Nopeee. Sån sjuklig jäkla träningsvärk :o kan knappt röra mig buhu sadface

Men har pluggat lite granna nu på fm & pratat med soffffiii♥ i telefonen. Tänkte dejta historiaboken nu sen ska jag ut och rida mina underbara hästar & sen blir det svenskapluggg.

2011-10-07 ? 23:17:47

mitt liv är fucking perfect

Just nu är jag så otroligt nöjd med mitt liv! Känns fan som jag har allt.
Pratade med Malin i telefonen förut när jag fodrade & så satte jag mig ute på trappen och pratade och kollade upp mot himlen och sa till Malin hur fint det såg ut & hur stjärnklart det var precis då kommer det ett stjärnfall, seriöst var det ett tecken eller? Asså hur underbart fint är det inte o se? jag dog en smula.

Annars rullar livet på men tycker det var dåligt att roshana åkte ur idol, han Emil skulle åkt för han bokstavligen suger.. men min marabou digestive levererar på topp så jag är glad ändå.

Funderar till och med på att göra lite sit ups & träna min body lite, blev fett taggad efter fysen imorse.. Jag har vart som en jävla säck potatis i flera veckor & inte haft energi eller ork till något men det som fattats är nog motion och inte sömn, funderrar på att gå upp tidigt imorgon och springa i morgondiset, eller är det för hurtigt kanske?

new mobilpic

 

2011-10-07 ? 19:49:03

besviken

Tur att jag har världens absolut finaste hästar, när det finns vissa människor som bara sviker gång på gång, orkar faktiskt inte med det längre.

Skolan var faktiskt grym idag! köttade med jempan på specialidrotten(höll på o dö boxning + hopprep + massa spring är jobbigt..) Sen jobbade jag bra på alla resterande lektioner :') Jag sköter mig faktiskt nu haha. Imorgon ska jag ha pluggdag hela dagen lång, har två prov och två redovisningar nästa vecka.

Hästarna var helt underbara idag. Blackan var magisk & bärran var så sjukt fin.

Eftersom det inte alls blev som jag hade tänkt idag (vilket jag egentligen kunde räknat ut för länge sen) Så är jag helt utan mat. <3 tomt kylskåp. Men jaja snart blir det idol & jag har ju faktiskt min marabou digestiv att överleva på :')

älskade vän


Tänker aldrig mer lita på dig

2011-10-06 ? 23:55:21

JAG ÄR BÄST!

JAG LAGADE MIN MOBIL!!!!!!! Eller egentligen var den aldrig trasig (a) Skulle bara ta i mitt simkort i mammas telefon så att jag iaf skulle kunna ringe till folk, men då funkade ju det såklart inte i hennes telefon och jag blev aspissed, men då testade jag hennes simkort i min mobil och VIPPS så funkade den igen :D:D:D:D:D:D:D:D Så har just nu min telefon med mammas nummer ;) Så om ni vill mig något kan ni smsa/ringa till 0761954993 :) Så nu ska vi bara skicka efter ett nytt simkort så är problemet löst!
2011-10-06 ? 22:13:07

ååååh


Herregud vad rörd jag blev utav denna video. Allt för sin mamma
2011-10-06 ? 20:44:56

bloggelliblogg

sorry för oerhört dålig uppdatering men så kan det bli ibland.
Har haft pluggdag idag och har fått en hel del gjort :)

Red bärran nu på kvälllen &  hon var superfiin! hade på gramanen och jäklar vad hon jobbade ner i formen och höjjde ryggen! :) superduper bästa hästen!
Blackie fick gå en liten stund i mörkret  och hon var helt gaaleen, så red inte så länge för hon gick rakt upp med huvudet och gick knappt att svänga! (y)

2011-10-06 ? 00:01:16

Kungen med stort K

2011-10-05 ? 19:20:24

:8

Var faktiskt kvar i skolan hela dagen & jobbade på som bara den!
Sen när jag kom hem så har jag typ legat och sovit.. Blev ingen ridning alls :(:(:( Antagligen blir det ingen skola imorgon. Så får bli en riktigtpluggdag hemma. Har ju typ 100 prov & redovisning den närmsta tiden.


jag & nikkki myser i skogen, (skogsnoob som jag är)
2011-10-05 ? 09:12:00

klagarN

Skippade som sagt fysen & nu sitter jag i bibblan och pluggar lite NK. Men det kom en jobbig fråga så jag tog en liten paus haha, mår verkligen inte bra heller, är yr, har huvudvärk & mår illa :s så får se om jag stannar hela dagen, men jag tror inte det. Usch jag vill bara vara frisk och ha massa energi!! nu känner jag mig ju som en död fisk :(
Måste iaf rida blackis o petro idag o hoppas att mamma kan ta bärran idag igen så jag får vila lite.
2011-10-04 ? 23:36:31

mobiljekeel

Bara så att ni vet så är min mobil stendöd & det är därför jag inte svarar på sms/samtal osv & verkligen inte för att jag är otrevlig.
Har vart hos 3butiken nu två dagar på raken och idag råkade snubben radera det lillla som fungerade(fast det spela ju ingen roll för den var ändå inte funktionsduglig) Men nu ska den in på lagning och om jag inte får någon lånemobil så lär jag vara utan tele i ett par veckor, fml.
2011-10-04 ? 23:16:49

late

Åh vilka gosisdjur jag har :') Skulle precis gå & lägga mig då kommer smulan, mitzy o katten in på mitt rum och är helt galna och bara far runt i mitt rum, smulan biter på mitzy som viftar hur mycket som helst med svansen som sedan katten attackerar hahah. Nu ligger Mitzy i min säng och sover :') gullllisar.

Känner mig verkligen inte på topp, så funderar på att skippa fysen imorgon men ändå åka in till skolan och plugga så jag får något gjort. Så får vi hoppas att jag blir bättre sen :)

2011-10-04 ? 20:01:21

Världens bästa Petronella!

Däckade typ direkt efter skolan och sov hur många timmar som helst, tror jag håller på att bli sjuk. Kan vara så att lille muppLisa smittade mig kanske.

Så red bara min lilla älskling idag, gud så fin hon var. Snacka om att jag har världens finaste ponny, jag är nästan avundsjuk på mig själv. Hon är så himla speciell och betyder verkligen allt för mig. Spelar ingen roll hur gammal jag blir. Jag har älskat den ponnyn sen jag såg henne för första gången för ca 7½ år sedan.
finaste prinsessan.

Mamma red bäris en stund och det såg bra ut :)
tjockis

2011-10-03 ? 19:51:41

segaast

Asså vad är det för fel på mig? Jag är så sjukt seg. Orkar verkligen inte med någonting förutom det som jag måste göra, annars är jag bara död. Skolan var verkligen rolig idag! fick reda på mina betyg som jag fick i tvåan också, haha MVG i ledarskap & specialidrott check.

Red blackie för en stund sen och gissa vad hon var? jo SEG wtf liksom har aldrig behövt sitta och trycka med skänklarna hela tiden, men om jag släppte så saktade hon av hahah, jag dog lite. Men hon var ändå hur fin som helst och jobbade på bättre än någonsin. Det är ju bra att hon är lugn egentligen eftersom jag måste rida hela tiden då annars blir det ju lätt att man sitter och bromsar. Men skritten och traven var helt amazziiiinnng.


bullan, har fasen inte kunnat testa kameran ordentligt när jag ridit än.. För Mamma hade fullt upp i helgen och nu på vardagarna blir det för mörkt för att det ska bli bra bilder :( men får nog tid i helgen! :))

2011-10-02 ? 23:12:27

Blacki & droppis papi

Lasandos 922

tycker att det finns vissa likheter med blackie där alltså ;)

Född 1989, mbr, 169 cm, Prem AB. Premiehingst i Holstein. Uppf. K.W. Gerths, Tyskland. Ägare Fam Bäckgren, Askersund

Lasandos är Landlords enda godkända hingst i Sverige. Han är högelegant med utmärkt ridhästmodell. 10 p på typ!

Lasandos godkändes i Sverige 1996 på sina tävlingsmeriter. Han har tävlat upp till 1.45 men sattes i avel pga skada. Han är en mycket elegant hingst av utmärkt ridhästmodell, är en känslig häst med hög ridbarhet, fantastisk galopp och mycket stor hoppförmåga. Landlordsonen är en typförbättrare som lämnar avkommor med stor utstrålning och ett härligt temperament.

 Avkommor är placerade i svår hoppning såväl i Tyskland som i Sverige. Han har även varit väl representerad med finalister i hoppning i samtliga åldersklasser vid de svenska unghästchampionaten, samt finalister i både Junior-SM och Young Rider-SM. Bland annat tog Antoina Lönberg med Leonardo MB, silver vid YRSM 2008. Lasandos är högt rankad i hoppning vid 3-årstesten.(49 % dipl+kl.I)

2011-10-02 ? 21:30:41

motivation

Idag när vi var på tävlingen i Askersund så var det Lotten bäckgren som var veterinär ( Det var utav fam Bäckgren som äger markebäck vi lånade mammorna till både droppan och blackan) Så vi berättade lite om hästarna nu och hur det går och sådär, berättade om blackans hopp & om hur droppan bara trampar på alla bommar hon går över men då tipsade hon mig om att söka på  hästen Dinn på YT för det är droppans halvsyster och att den hoppade som tusan.

 
Här har in filmen, haha den springer ju ungefär lika fort som droppan ;) men det här var kul att se, fick mig verkligen motiverad till att börja med droppan på riktigt, behöver ju egentligen bli av med petro eftersom jag inte hinner med alla när jag rider henne, men nu ska Lisa börja rida flera gånger i veckan och då får jag ju mer tid till droppis! :)

2011-10-02 ? 16:20:05

täävling

Åkte till Askersund och hoppade en 120, snacka om att jag var så sjukt otaggad :o blir lätt så när det är så nära och man inte behöver åka förns sent, men aja fick 5 fel. Fick ett "stopp" på trean, det vart sjukligt långt på 5 galoppsprång och då tänkte jag lte försent ta tillbaka på 6 men då struttade hon förbi hindrey istället, allt annat var jättebra :) Så en runda till i kroppen, det är alltid bra.
2011-10-01 ? 13:38:02

Utkast: Okt. 1, 2011

Dum hest, bärran var inte snäll idag, jag hade ju tänkt att jag skulle rida ut en sväng så hon skulle bli lite glad och få galoppera på lite, men de ville inte hon, pissmärr, kom inte av gården. Till slut reste hon sig typ o snurra runt samtidigt så hon ramla omkull :(( & jag ramlade ju då såklart av. AJ... Sen sprang  hon ut på gräsmattan och hon är nästan omöjlig att få tag i. -.-

Till slut fick jag tag i henne och red på banan hela tiden istället, ingen idé o ens försöka igen. Men på banan var hon fin och jobbade på bra :)

glömde att publicera, inlägget. Har iaf haft en grym dag med min lilla skitunge Lisa :) Vi åt potatisbullar och kollade på hur många lingon finns det i världen osv hihi galet chilll. Sen åkte vi hit igen och så red hon petronella och det gick superbra.

Från de ena till de andra så har min andra bror också flyttat hemifrån nu. Så nu har jag alltså hela övervåningen för mig själv!!, götiiit, fast ganska tråkigt att vara ensam kvar nnu :(

2011-10-01 ? 10:07:08

omg

Att kvällen skulle bli så som den blev igår kunde jag aldrig tro. den spåååååårade om jag säger så. Men det som hände är inte riktigt bloggmaterial liksom, men krogen var det, japp.

Men jag mår faktiskt riktigt bra idag och vill bara gå ut och rida nu. Bäris ska få gå ut en sväng i skogen och liter trim på banan eftersom det är tävling imorgon :) Petro får nog också gå ut i skogen. Sen ska allt fixas inför imorgon och vid halv 2 ska jag hem till Lisa och äta :)

bästa mongohästen rider jag i eftermiddag :D


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!