2011-12-28 ? 16:50:57

Fuck life

Jag blir tokig, mitt internet funkar inte. Telia säger att det inte ska vara något fel medans pappa säger att en ledning är trasig. Så hmm tror mest på pappa eftersom skiten inte funkar!! Jag kan ju mobilblogga som jag gör nu, men det tar så lång tid. Blää vill få mitt internet nu! Har faktiskt massa skoluppgifter son inte kan göras utan internet :(

2011-12-26 ? 20:07:36

Internet är paj

Mitt internet är paj.. Nåt träd måste förstört nåt antagligen. Därför blir det ingen uppdatering, men måste bara säga att blackar var hur snäll och hur fin som helst idag :')

2011-12-25 ? 19:17:00

adhd häst.

Bärran var så himla fin idag. Helt galet hur rolig hon är att rida haha. Hon hittar på nya hopp och gullheter hela tiden. När man byter galopp så kan hon lägga till en kick osådär, skitkul faktiskt! för hon gör det bara för att hon laddar upp massa kraft och skuttar iväg för att hon är glad. Men hon var så fin! Imorgon blir det lite mer enbart dressyr. Funderar på om jag ska plocka bort stigyglarna kanske :)

Blackie hade ADHD. Buuuuh jag orkar inte :( Hon har aldrig sparkat och bockat så mycket som hon gjorde idag. Fast hon var ganska knäpp redan när vi gjorde i ordning så det var ganska väntat. Men det var verkligen bock o spark o spark o bock hela tiden, typ ett under att jag satt kvar. Mamma lyckades få lite på film dock är det knappt i närheten av vad hon gjorde -.- Men hon har vilat och inte gått så regelbundet och då blir hon tyvärr sådär. Men hon ger sig till slut så det är ju bra annars hade jag inte orkat med henne ;). Men när hon väl slappnar av och slutar med sina dumheter/VILAPIGGHETSDAMP så går hon också så fint. Får se hur hon sköter sig imorgon. Blev inga kort, för batteriet hade inte laddat :(

Jusste hon sparkade ut en planka på ridbanan också, rätt över till hagen som är bredvid så droppan höll på att få den i huvudet xD

2011-12-25 ? 11:05:16

God morgon

Rubriken passar inte riktigt eftersom jag vart vaken ett tag och det knappt är morgon längre.
Nu ska jag iaf ut och rida bärran, sen rida blackan när lisa kommer och så rider hon nog petro efter det.
Ska försöka ladda kameran lite så kanske det kommer upp lite bilder senare! :)

sötisdropps ska jag ta mig an detta lovet också, spänande!

2011-12-24 ? 23:46:30

God Jul!

Hejsan mina fina, nu är julafton snart över! Vilket jag tycker är ganska skönt faktiskt. Sen min mormor och morfar dog har julen aldrig vart sig lik. Så jag ser liksom inte fram emot julen så mycket som alla andra gör. Men den här dagen har ändå var helt okej, och ändå en utav dom bättre jularna så jag är glad! hade även en underbar dag igår med mina kusiner ( eller iaf vissa utav dom) haha som man säger släkten är värst, och i våran släkt är fasen den ena värre än den andra osvv. Mycket lika släktdrag man kan se och det är inte posetivt. haha

Fick bara pengar i julklapp så det var ju inte så spännande det heller men gött för mig! Sen fick jag ju även ett par ridvantar av Lisa som har såndär tocuheffekt så man kan svara i telfon oså utan att ta av sig dom. hihih bästa lilla lisa! själv ska man bjuda henne på donken som en julklapp! mihihi.

Nu ligger jag i sängen med min lilla missemosse sovandes på mina fötter! och tänker också snart sova. Imorgon ska jag rida på mina fina igen och bara njuta av att dt är jullov! :)

smullebulle

2011-12-22 ? 10:43:44

Eftersom Emelie är så tråkigt så fixar jag ;)

Japp, då har man lov. Känns kanon bra! Nu är jag hemma o chillar ska snart gå ut och rida min hästar!
Tänkte bara säga,

G
O
D

J
U
L
:DD // Maja Nyman

Vilken rolig överraskning Emelie fick ! ;DD


Kungen på bild, Wutang ! <3

2011-12-21 ? 21:24:30

lyckliiiig

Har sån himla bra känlsa i kroppen! Vet inte riktigt varför, men allt känns bara så bra!
Imorgon är det julavslutning i skolan vilket betyder LOOOOOV! :) Så himla skönt!
Har ridit på mina fina hästar nu i ett par dagar och antagligen är det väl dem som har gjort mig så lycklig.
Helt galet ,men utan dem är jag inte hel. När jag hade min "lediga vecka" så kändes det bara som en stor tomhet, som att jag verkligen saknade något. När jag satte mig upp på hästryggen försvann den kusliga känslan direkt. Så jag antar att det inte finns en chans att jag skulle klara mig utan dem, jag som ibland tvivlat på hela det här livet. Men nu finns inga tvivel bara massa framtidsplaner och mål! :')


old picture

2011-12-19 ? 21:30:03

8,6km

OMG, jag är död. Gjorde så att jag sprang 1km gick 1km osv osv, ni förstår.
Jag höll ut i en hel timma och de gav 8,6km och jag gjorde av med ca 625 kalorier & en jevla massa svett haha.
Det är så jobbigt när man håller på men efteråt känns det för gött!

Sen gjorde jag ca 100 sit ups, 20 armhävningar och en övning där man kastar ner benen och senn upp igen typ 3*20 sek i intervaller. Borde utöka mina magövningar, men skulle gärna vilja skaffa en pilatesboll eller vad tusan det heter.

Jaja det var dagens träning och nu är jag verkligen värd en apelsin!

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen äta min apelsin :')

2011-12-19 ? 19:59:15

Bäris, + träning

Red min finaste bärrabus idag, skrittade bara på banan eftersom hon fick sånna jävla styltor, så kunde inte göra så mycket mer. Men det är inte så bara. Hon var grymt fin och skrittjobb är också riktigt bra om man jobbar dom hela tiden och inte bara låter dem skritta på lång tygel. Men hon gick i jättefin form och hon trampade på fint. Bästa. Blackis fick vila för hon hade tappat en sko :(

Har en sån träningsdag idag där det är lite mer köttarpass som ingår i min träningsplanering liksom. Så tänkte kötta 1 timma på banet, bööööhuuuuuue, tror ni jag pallar? dock tänker jag ju inte spriga he´la tiden utan köra som lite intevaller och gå vissa perider osv osv sedan göra alla fucking painövningar som ska ge mig magmuskler, sen tänkter jag belöna mig själv med en apelsin.

Jaja vi hörs om ca 1½ timma då.
2011-12-19 ? 19:47:21

HAHAHAHHA jag orkar inte, mongounge <3


och till våran riktiga videblogg ;) 

2011-12-18 ? 23:42:32

Nighty

 det jag älskar mest med mig själv är att jag faktiskt är mig själv

2011-12-18 ? 23:39:58

Trääänaaa

Blev 2,1km på bandet och 150 kalorier bort! Var till och med riktigt duktig och käkade frukost idag. Inte vad som helst heller, jag åt havregrynsgröt :o hahah det var seriöst första gången i hela mitt liv som jag åt det. Sen en macka med keso<333 på. Man känner faktiskt stor skillnad när man äter en sån bra frukost att det håller man sig mätt på länge. Så nu ska jag försöka att prioritera frukost på morgonen!

Måste alltså börja gå upp ca 20 min tidigare än vanligt osv osv men mitt  nya positiva jag säger att jag kommer att klara det! ;)


slänger in en bild på världens bästa ponny och lilla mongolisa :') som också är ganska så bäst!
2011-12-18 ? 21:35:48

Lycklig!

Hejsan mina fina.

Idag var första gången på en vecka som jag satt på en häst. Skrittade bärran på banan tillsammans med Lisa & Petro, sen red jag min finaste svarta första gången på flera veckor, och hon var så himla fin! Hon var så lugn. Hade trott att hon skulle vara helt galen men icke. Hon skrittade lugnt och fint o så travade vi lite och tog några varv i galoppen. Kändes verkligen underbart att få sitta på hennes rygg igen! :)

Annars har jag bara myst med Lisa och spelat in massa galna filmer hahahah får se om någon kommer upp här på bloggen.

Sen var vi även iväg på möte på örsta, det var inte många som kom, som vanligt.. Men det bestämdes iaf att vi ska till boda borg den 8 januari tillsammans med dressyrarna, sen diskuterade vi även lite läger osv. Men mer om det kommer vi nog ta upp på boda borg för då ska vi bestämma ett möte till där både hopp & dressyr ska samlas. Eftersom vi tänkt att vi ska starta en ungdomssektion då också!
Vi pratade lite om lag och klubbkläder. Hahah ska verkligen försöka engagera mig och försöka göra detta så bra som möjligt. Försöka få tag i sponsorer så att vi kan få jackor osv billigare.
Men der var väl ungefär det vi tog upp. Så får vi se sen vilka som kommer att komma till RKK eftersom det inte var en enda "ny" med på mötet. Men förhoppningsvis blir det bra!


mitt finaste hjärta, du gör mig så lycklig!
2011-12-18 ? 01:02:47

Nyttig tjej

Efter jag hade sprungit sådär mycket och vart så duktig så blev jag ju såklart extremt hungrig, gick och rotade i alla skåpen och hittade massa pop corn, blev såklart otroligt sugen på det. Men duktig som man är så äter man en apelsin istället. Såhär i efterhand känns det ju faktiskt ganska bra.

Hahah nej nu tusan ska jag inte stoppa i mig massa onödiga saker, hehe måste ju bli lite fit sen till skolan nästa år så jag klarar mina 10 i brutalbänk! Men nu ska jag sovaa, pussshaj.

Åhhh så brunis jag var. Ge mig lite sommar va!!

2011-12-17 ? 19:28:57

min träningsdagbok

Har ju ett arbete i skolan där man ska lägga upp sina egna träningspass, det skulle man ha börjat med för ett tag sen men jag börjar nu och håller på under lovet istället, mitt mål är att klara 15 i brutalbänk, men det känns ganska så orimligt för mig eftersom jag max klarar typ 3-4 st så om jag klarar 10 st efter detta kommer jag vara riktigt nöjd.

Träningen idag:
Löpbandet - 30 min 5km 350 kalorier. Sprang i ett ganska hög tempo i början, sen efter 3,6km så slowade jag ner tempot och gick ca 900m och sen sprang jag det sista igen.

Sen har jag gjort ca 100 situps, 20 fältknivsgrejs och även 100 rygglyft. Det får räcka för idag så får vi se vad som händer på nästa pass. Det är tänkt att jag ska träna så intensivt 3 dagar i veckan, dem andra dagarna får det bli vanlig jogg på bandet + massa hästar som rids (;
2011-12-17 ? 17:24:57

Hello babes

Hade en riktigt trevlig utekväll igår tillsammans med massa brudar! mest Elin dock, haha. Jag vet inte om ni kollat någonting på ensam mamma söker detta året men iaf han som Hanna valde, Johan från örebro såg jag ute på krogen, seriöst vad gör en 40åring ute när det är 18 liksom. blää slisk.

Somnade runt 4 igår och vaknade upp klockan 1 idag haha liiiife! Har vart mer död än levande idag så har inte fått speciellt mycket gjort, har typ regnat hela dagen så blackan sätts igång imorgon!

Tänkte bara säga till er som tänkt rida för RKK nästa år att det är ryttarmöte imorgon klockan 18:00 i värmerummet på örsta. KOMSI KOMSI!

Mehe nu ska jag bara chilla vidare och kolla lite på tv och lata mig så mycket som bara jag kan, kanske kanske blir en springtur sen. Det får vi se.
2011-12-15 ? 19:13:36

väntar

Sitter och väntar på att mamma ska komma hem med mina energidrickor<333
Har inte gjort ett smack idag förutom skolan, sovit, och tagit in hästarna. Känns ganska konstigt att jag inte haft något att göra under eftermiddagarna. Har ju inte ens pluggat fast att jag haft hur mycket tid som helst :')

Men på lördag ska blackan igång igen! :D wiiie ska bli så roligt. Hoppas på ett riktigt roligt 2012 med henne. Får börja  året med några lokala 90 1m, för att sedan gå upp i 110 rätt så fort om allt funkar som det ska, så får vi se hur långt hon kommer detta året.

Bärran ska inte heller ha någon mer speciell vila. För hennes kropp är det bättre att få någon vecka då och då. Annars blir hon stel som en planka och då ger ju inte vilan någon speciell effekt. Hennes kropp är även finare än någonsin nu och det vill jag behålla. Hon ska nog ut på tävling så fort som det är någon nästa år. Målet med henne är väl att kanske starta någon 140 om hon forstätter på det spåret som hon var inne på i grevagården. För då hade jag inte alls tvekat att gå in i en. Men vi får se, vill iaf behålla min stabila nivå  på 130. Så får vi se när hon ska säljas. Troligtvis innan sommaren.

ALDRIG MER VÄST. 2012 kommer bli LIVETS ÅR!

2011-12-14 ? 17:57:26

Klubb nästa år

Jag har verkligen haft mycket funderingar på vilken klubb jag ska rida för nästa år, eftersom jag inte tycker att jag fått ut ett smack av att tävla för RKK, och det med div1 i år blev bara för mycket så jag valde att hoppa av.

Så jag har tänkt på lite olika möjligheter osv, tex att tävla för jump club. Bara för att ha en klubb att tävla för, annars har väl tanken vart att jag ska stanna kvar i RKK.

Men RKK har ändå vart min klubb under hela min "karriär" (haha) & vi har haft riktigt roligt tillsammans dock har det vart lite upp och ner dem senaste åren och vi har förlorat många medlemmar. Men som det känns nu så kommer det att komma fler till RKK nästa år. Först och främst yngre ryttare vilket jag skulle tycka var jätteroligt!

Men om jag ska vara kvar där nästa år så vill jag att det ska bli skillnad. Dock får jag väl ta tag i det själv, men det skulle nog vara värt det. Att vi kanske startar upp en hoppsektion eller typ av "ungdomssektion" med både hopp & dressyrryttare. Att vi kan samla in pengarpå olika vis, och sen kanske ta in några nya tränare som man får testa och så kan vi ta av dom pengarna som finns i kassan liksom.

Så jag blir nog alltså kvar i RKK och så får vi faktiskt göra det så bra som vi kan, och inte bry oss om vissa surkärringar som tror att dom äger hela anläggningen!! :) och börja med roliga aktiviteter i klubben som gör att folk vill stanna kvar!

Vilken klubb har ni tänkt att rida för nästa år?

2011-12-14 ? 14:08:06

decemberbilder

Var hemma från skolan idag, vaknade med världens huvudvärk, tror även jag hade lite feber. Så sov ganska länge i hopp om att huvudvärken skulle försvinna och det gjorde den väl delvis.
Men eftersom jag tyckte jag såg så äcklig och skabbig ut så gjorde jag en liten make over och fotade lite istället!












asså seriöst det är 14 december!! vart tusan är snön & kylan egentligen?

2011-12-13 ? 12:26:44

Resultat

Fredag 120 - 9 fel tror jag, fick ett stopp och ett skitpet, stoppet var på en linje med 4 galoppsprång där hon absolut inte räckte fram..

Lördag 120 - 4fel, ett ner, grymt onödigt, rundan var mycket bra!

Lördag 130 - 8 fel.. Samma som första dagen, hon räckte inte fram på 4 galoppsprång så fick ett stopp och sen fick jag ett pet på hindret efter, för att jag red ganska kass väg. Men för första gången på evigheter så skyler jag faktiskt  på hästen, jag gjorde det verkligen så bra som jag bara kunde. Red på framåt som tusan för att hon skulle räcka fram på 4 galoppsprång men det går bara inte. Hon kan helt enkelt inte. Nedslaget får hon ocksåta på sig, hon kom inte fel, hon lyfte bara inte.

Var faktiskt ganska frustrerad på kvällen när jag gått banan till söndagens 130 eftersom det var samma linje igen fast nu mycket svårare med kombination 4 galoppsprång till en fet oxer. Tänkte först att jag verkligen skulle försöka rida på 4 eftersom jag vill att det ska gå. På 17,5m är det inga problem, men nu när det vart 18,5m så blir det lite jobbigt för henne.

Söndag 130 -
0 fel, ÅH äntligen satt nollan igen, grymt skönt! Red på 5 galoppsprång och det gick perfa på den linjen, så blir det så igen så är det bara att plocka in ett extra, har inte så mycket att välja på.
Men kändes iaf grymt skönt att få vara felfri, för hon har egentligen hoppat finare än någonsin denna helg och vi bara haft oflyt när hon egentlgien kunnat nolla så lätt. För hennes kropp är med henne och den är finare än någonsin också. Hon har fått så oerhört mycket muskler och har verkligen fått livsglädjen tillbaka. Hon sparkar o har sig osv :)


Snart nästa vecka så jag får rida igen :')

2011-12-13 ? 00:41:26

Nattten

Gullisar som fortfarande kollar min blogg fast att jag aldrig uppdaterar. Men den här veckan kommer jag nog ha lite tid till att uppdatera er om vad som hänt under senaste tiden, eftersom alla mina hästar ska vila denna vecka! Så jag har en helt ridfri vecka.

Imorgon kommer resultaten från grevagården!

old pic
2011-12-04 ? 18:24:10

åååh goshelg :)

Mitt och Rebeccas projekt gick AWESOME! Jäklar vad allt flöt på! Vi fica massor av beröm och folk tyckte vi gjorde det bra och att det var en rolig idé osv osv! Jätteroligt. Känns ¨så himla skönt att det är klart! nu är det bara rapporten kvar! GOOO OSS!

Lisa hoppade även fjonkieponkie 80 80, och första rundan vart det lite kaos, petro stanna så lisa blev nockad & så hoppade hon av så stort så hon blev nockad igen haha stackarn så hon utgick efter 5an kan man väl säga. Men sen till nästa runda stämde precis allt! har aldrig sett Lisa rida så perfekt någongång inte en endadte liten miss så då var dom felfria, GRYMT JOBBAT LISAFISA :)

Så igår eftermiddag åkte jag till familjen Lisa och spenderade natten där, vi hade mysjulbak :') så det vlev både lussekatter och knäck! sjukligt gott, hihi och  pizza till mat, underbart!

Imorse bakade vi kola, haha så nu blir man lagomt fet inför jul :D, Sen åkte vi hit och red petro o bärris.
Skrittade först ut sen banan. O seriöst så undrar jag vad som hänt med bärran xD Hon går så bra :o Precis heeela tiden. Höll till och med på att trilla av idag för hon gjorde värsta bocksprånget och sparka bakut samtidigt hahah vilket hon typ aldrig har gjort :O och jag red barbacka heheh o sånt där är man inte direkt berädd på att hon ska göra. Men hon känns iaf sjukligt fräsch så det ska bli riktigt roligt att åka till grevagården till helgen! :)

 ´Fick låna donkey kong på wii av Lisa så nu ska jag fortsätta spela :DDD
2011-12-02 ? 20:09:48

OHHH MYYYYYYYY

Herre min skapare så mycket det är att fixa o dona inför en pay and jump när man är "huvudansvarig" tillsammans med en till. huhu ångest inför imorgon. Vi har fått in ca 50 föranmälda + att man får anmäla på plats. Uhhh känns lite smått jobbigt.

Men förhoppningsvis kommer det gå att galant, nu ligger iaf startlistorna uppe på kumla ridklubbs hemsida i deras gästbok.

Var och byggde banan inför imorgon och det blev riktigt bra och vi piffade upp med massa glitter och lite paket! :)
Red petro när jag kom hem så red jag min lilla prinsessa lite lätt på banan och hon var superfin! Lisa ska hoppa 80 80 på henne imorgon :')
2011-12-02 ? 10:52:43

Hey baby

Hola,

Orkar ju typ aldrig blogga längre, för har kommit på att titta på film är mycket roligare än att skriva tråkiga inlägg på datorn. Men tränade med världens bästa Bärr igår, galet så fin hon var! Hon har ju tagit det lugnt ett tag och nu är hon ju igång igen men den här vilan har vart extremt bra för henne och hennes kropp. Jag menar hon börjar ju bli lite till åren och det är klart att det blir skavanker på dem. Så lite vila då & då rekommenderar jag allt. Så slipper ni spruta upp dom när dom blivit överansträngda ;))

Men hon hoppade riktigt bra och var som en dröm på marken. Helt sjukt alltså, nästan så fin så man inte vill sluta rida på henne, och den känslan har jag aldrig riktigt haft. Så är mycket nöjd!

Lisa tränade med petro & det gick också galet bra! dom passar verkligen grymt bra ihop och Lisa rider henne så himla bra!

Meeeen, funderar på att lägga ut annons på hastnet snart även om det känns jobbigt. Men beslutet är ju taget, jag kan inte ha kvar min prinsessa längre. Men jag drar ut på det så länge som det går haha :(

Världens bästa och älskade fjonk!

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!